Biografie J. Sharpe

Biografie J. SHARPE

 

J. Sharpe is het pseudoniem van de in Rotterdam geboren Joris van Leeuwen (1986). Zijn werk is onder te verdelen in thrillers, fantasy en cross-overs. Zijn romans worden regelmatig vergeleken met de werken van auteurs zoals o.a Stephen King, Dean Koontz en Peter Straub.

 

Joris begon met schrijven toen hij acht jaar was. Hij woonde twee jaar op het Portugese eiland Madeira en was een fanatieke lezer. Al snel was hij echter door zijn Nederlandse leesvoer heen, dus besloot hij zelf te gaan schrijven.

Eenmaal terug in Nederland ging hij naar de bakkersschool en werkte hij meerdere malen in binnen en buitenland voor verschillende bakkerijen. Ondertussen bleef hij schrijven en leerde hij professioneel gitaar te spelen.

 

In 2005 kwam de novelle Duivelsgezind uit. In 2009 kwam de verhalenbundel Suspense uit. Hierin staan een aantal van zijn korte verhalen, tezamen met een verbeterde versie van Duivelsgezind.

 

In 2010 woonde en werkte Joris gedurende vijf maanden in Mexico. Hier zette hij een bakkerij op. In zijn vrije tijd schreef hij zijn eerste roman. Gevaarlijk Spel (later Het Web van Senora) werd opgepakt door uitgeverij Books of Fantasy en kwam uit op 4 april 2011.

 

In datzelfde jaar was Joris jurylid voor de Pure Thrillers Award en werd een kort fantasy verhaal van hem, De Vluchteling, opgenomen in de bundel Fantastisch Strijdtoneel II. Al deze verhalen en boeken zijn gepubliceerd onder zijn eigen naam.

 

In 2012 verscheen het eerste deel van de fantasy-thriller Territoria, genaamd De Kettingen van Amarath. Dit is het eerste boek dat verscheen onder zijn pseudoniem J. Sharpe. Ook dit boek werd goed ontvangen.

 

In 2013 verscheen het tweede en afsluitende deel van zijn Territoria tweeluik, De Ring van Andor, en de heruitgave van Gevaarlijk Spel, genaamd Het Web van Senora.

 

Naast schrijven en bakken is muziek ook een grote passie van Joris. Hij speelt gitaar, bluesharp (mondharmonica) en piano. Ook geeft hij gitaarles en schrijfworkshops.

 

Op dit moment is hij bezig met het schrijven van een nieuwe, spannende surrealistische roman, onder redactie en begeleiding van uitgever jos Weijmer.

 

Reacties op de boeken van J. Sharpe

 

Stephen King Fanclub: Hoe verzint ‘ie het? Het is knap, het is mooi en het is goed! De schrijver is ruim over de hoge lat gesprongen. Dit moet je echt lezen als Kingfan!

 

Ezzulia: Overtuigende karakters, goede aankleding met een goed oog voor details en een spanningsopbouw die je bij een goede thriller mag verwachtten. De schrijver mag dan weliswaar nog niet bekend zijn bij het grote lezerspubliek, maar weet dit wel te verdienen.

 

Schrijverspunt: J. Sharpe heeft een duistere wereld gecreëerd met zijn tweeluik Territoria. Het eerste deel, de kettingen van Amarath, is als een wervelwind die je in hoog tempo meezuigt. Spannend vanaf de eerste letter, met verrassende plotwendingen en realistische hoofdpersonen. Spanning ten top!

DE BOEKEN VAN J. SHARPE

 

Territoria, deel 1:

De kettingen van Amarath

Territoria, deel 2:

De ring van Andor

Het web

van Senora

Het meisje dat

vlam kon vatten

 

BINNENKORT

VERWACHT

 

De stank

 

Zwermtijd

 

Orsenna eterna

 

Een schip van barnsteen en bloed

 

Stad van Oranje

 

Een bloedovergoten dageraad

 

Zwarte muren